Crowdfunding Ekoplaza

Doel

Crowdfunding voor de Ekoplaza dient als eerste voor het verwerven van het noodzakelijke achtergestelde vermogen. Samen met bankleningen moet dit de start van de Ekoplaza Sittard kunnen financieren. Indien meer achtergesteld vermogen wordt verzameld dan minimaal noodzakelijk, dan wordt dit benut om de banklening te beperken. Maar de crowdfunding dient nog meer doelen, ook niet onbelangrijke, maar wel secundaire doelen, namelijk

  • Eerste bekendheid genereren
  • Eerste klantenbinding organiseren

Met de crowdfunding wordt €85.000 gezocht. Daarnaast willen we voor €15.000 aan waardebonnen verkopen.

De leningen

Gekoerst wordt op een volgende portefeuille van leningen:

  1. 10x 5000,-,  zijnde de Founders

Deze mensen worden bedankt middels hun naam op een plaquette aan de deur

Daarnaast ontvangen zij jaarlijks rond 1 december ofwel 5% rente en 50,- aan tegoedbonnen uitgekeerd, ofwel 350,- aan tegoedbonnen

Ook worden zij jaarlijks uitgenodigd om met 2 personen deel te nemen aan een feestelijk diner waarbij ze bij worden gepraat over de ontwikkelingen van Ekoplaza in het algemeen en de winkel in Sittard in het bijzonder.

  1. 6×2500,- zijnde de cofounders

Deze mensen ontvangen jaarlijks rond 1 december ofwel  4% rente en 25.- aan tegoedbonnen uitgekeerd, ofwel 150,- aan tegoedbonnen.

Tot slot ontvangen zij een uitgebreide (kook)workshop natuurlijke voeding door adviespraktijk FitbyNature

  1. 20×1000,- zijnde de vrienden

Deze mensen ontvangen jaarlijks rond 1 december ofwel 3% rente en  10.- aan tegoedbonnen uitgekeerd ofwel 50,- aan tegoedbonnen.

Tot slot ontvangen zij een gratis (kook)workshop natuurlijke voeding door adviespraktijk FitbyNature

Terugbetaling van de lening vindt plaats in het 6e en 7e jaar in 8 termijnen (1x per kwartaal), eerste termijn 5 jaar en 3 maanden na opening winkel. Aan het eind van het 6e jaar wordt voor de laatste maal de (volledige) jaarlijkse rentevergoeding uitgekeerd als afgesproken. Aan het eind van het 7e jaar vindt een afrondend bedankdiner plaats voor de founders.

Vooruitverkoop waardebonnen

Ook is het mogelijk om tegoedbonnen te kopen om na de opening met voordeel te winkelen bij Ekoplaza Sittard. De kosten zijn als volgt:

  • Bonnenboekje met waarde 10x 10,- kost 95,-
  • Bonnenboekje met 25×10,- kost 235,-
  • Bonnenboekje met 20 x 25,- kost 465,-
  • Bonnenboekje met 40x 25,- kost 920,-
  • Bonnenboekje met 100x 25,- kost 2250,-

Per aankoop is maximaal 1 bon in te leveren.

Daarnaast ontvangt iedereen die voor minimaal 250,- aan bonnen koopt een exemplaar van het boek van de voedingstherapeuten Irene Lelieveld en Veronique Hundscheid: ‘Een gezonde eter voelt zich beter’.