In de Spotlight: Ekoplaza

Wat is Ekoplaza?

Ekoplaza is een 100% biologische supermarkt. Gestart in 2010 zijn er inmiddels 70 vestigingen in Nederland. Deze vestigingen zijn voor ongeveer 50% filiaalbedrijven en 50% franchisebedrijven. Ekoplaza profileert zich als een volledig normale supermarkt en heeft een volledig assortiment. Haar onderscheidend element is het betrouwbare biologische karakter. Prioriteit is niet de winstmaximalisatie (oude economie), maar een faire prijs voor alle stappen in de keten (fairtrade). Daarnaast een nette omgang met dieren en duurzaam gebruik van andere productiemiddelen. Tezamen: ecologisch. Of, zoals anderen zouden zeggen: gewoon fatsoenlijk!

Door deze benadering haalt de Ekoplaza de ecologische producten weg uit de hoek van de speciaalzaak en brengt deze naar het grote publiek. Deze volume-opschaling gekoppeld aan een professionele en efficiënte bedrijfsvoering kan vervolgens weer vertaald worden in een lagere prijs.

Ekoplaza in Sittard

Het fenomeen duurzaam/biologisch wordt steeds meer gemeengoed in ons land. Ook reguliere supermarkten leggen hier steeds meer nadruk op. Zij blijven dat echter doen binnen de oude werkwijze gericht op winstmaximalisatie. Met gevolg dat geregeld schandalen opduiken omdat de grens van wat netjes kan is opgezocht. Ook in onze omgeving heeft dat de betrouwbaarheid van de grootwinkelbedrijven inmiddels stevig aangetast en de marktruimte voor een Ekoplaza vergroot.

Lees meer: Crowdfunding EkoPlaza