Henk Thuis

Henk ThuisBouwer en voorbereider van een biologische supermarkt in Sittard, een Ekoplaza. Mij omschrijven kan het snelst met ‘Visie, slim denken en praktisch handelen. Resultaatgericht voor de korte termijn en klaar voor de lange termijn’.

Ik ben maatschappelijk betrokken en heb zicht op de omgeving als actief lid van een politieke partij en voormalig gemeenteraadslid. Ik ben ondernemend van aard en niet bang voor risico’s.

Ongeveer 15 jaar heb ik gewerkt als HR-professional, onder andere bij Orbis en de NS. Tot ik in 2005 de kans zag mijn passie voor taal en boek te koppelen aan werk. En ik begon in Geleen boekhandel Krings Geleen. Inderdaad, Krings, de naam van goede vriend Wim Krings, met wie ik graag samenwerk. De mooiste afspraak die we maakten: we hoeven ons nooit aan een afspraak te houden ten opzichte van elkaar! (dat ligt dan immers niet aan de ander, maar aan de afspraak. Die gaf blijkbaar geen energie!) En dat is voor mij ook samenwerken, energie bundelen van ieders talenten.

Van 2011 tot 2014 heb ik gewerkt als leidinggevende in een supermarkt. Detailhandel blijft prachtig en eten heerlijk! Als we er tenminste met elkaar wel goed mee omgaan! En nu is het moment daar. Het moment is om idealen, visie en vaardigheden aan elkaar te verbinden! Bouwen aan een Ekoplaza, biologische supermarkt in Sittard. Maar dat niet alleen. Ondernemen op een nieuwe wijze. Niet ik, maar wij, bundel krachten, bouw een netwerk, verenig een community en wordt samen sterk. Het label ‘Natuurlijk Sittard’ gaat alle duurzame initiatieven in Sittard verenigen. Zodat de zichtbaarheid en bereikbaarheid voor alle inwoners wordt vergroot en duurzame krachten worden gebundeld. En daardoor brengen we idealen praktisch dichterbij!

Het gaat niet om een Ekoplaza alleen, maar om het versterken van het Natuurlijke (duurzame) karakter van Sittard, NatuurlijkSittard!