Veronique Hundscheid

VeroniqueMama van 2 mooie kinderen ~ vrouw van Barry  ~ baasje van El Niño (Labrador)  ~ Voedingsdeskundige  ~  Auteur & meer

Voeding is altijd al een belangrijke onderdeel van mijn leven geweest en besteedde mijn moeder veel tijd aan gezonde en verantwoorde voeding.  Door haar werd in geïnspireerd om mee te helpen en traditionele recepten beter en bovenal gezonder te maken. Door het vervangen van ‘ongezonde’ ingrediënten en het toevoegen van natuurlijke ingrediënten laat ik iedereen  zien en laten proeven dat gezonder koken en bakken heerlijk is!

Zelf heb te maken met voedingsallergieën waardoor ik nog meer uitgedaagd wordt recepten aan te passen. Na een studie Orthomoleculaire Voedingsleer verbreedde ik mijn kennis en na jaren van lezen, onderzoeken en leren startte ik in 2005 met mijn eigen praktijk AdFyMenta. Hier help ik jong en oud bij het vinden van een goed en persoonlijk voedingspatroon en gevarieerde manier van eten.

Tijdens mijn 1e zwangerschap (die ruim 2 jaar op zich liet wachten) heb ik als geen ander mogen ervaren hoe belangrijk voeding is voor het ontstaan van een nieuw leven. Zwanger raken en zwanger zijn met of zonder voedingsallergieën kunnen beide een behoorlijke uitdaging zijn. Tijdens mijn eigen zwangerschap was voor mij heel duidelijk: een gezonde eter heeft weinig tot geen last van ongemakken tijdens en na de zwangerschap. Onderzoeksresultaten geven ook steeds weer aan dat een ‘gezonde mama’ ook gezonde kindjes baart en sneller en beter herstelt na een bevalling of keizersnede.
Toen onze jongste (zoonlief) rond zijn 7e maand last kreeg van eczeem die extreem en hardnekkig was, ben ik uiteindelijk gestart met een aangepast en allergeenvrij dieet. Hoewel het voor buitenstaanders als zeer extreem beschouwd werd, wist ik als geen ander wat voeding met je kan doen. Na een intensieve periode van 2 maanden verbeterden de klachten aanzienlijk en was hij eindelijk eczeemvrij en eet hij nog steeds allergeenvrij.

Deze gebeurtenis heeft mij doen inzien dat er altijd nog veel misverstanden zijn over voeding voor baby’s en peuters.

Er is niks ergers dan als moeder te moeten toezien dat je kindje jeuk of pijn heeft en je niets voor hem of haar kunt doen.
Voor mij alle redenen om een boek te schrijven dat dieper in gaat op het belang van gezonde voeding voor, tijdens en na de zwangerschap, allergieën en intoleranties bij je kindje en meer! Een persoonlijk boek dat je meeneemt op reis door de wondere wereld van zwanger zijn en moeder worden zonder gebruik te maken van clichés. Echt eerlijke informatie die je een hart onder de riem steekt wanneer het even tegenzit.  Uiteindelijk zijn er meerdere wegen naar Rome en zijn ook niet alle kindjes hetzelfde.

Op dit moment geniet ik van een druk gezinsleven met veel aandacht voor rust, regelmaat en reinheid. Niet alleen gezonde en goede voeding staat centraal maar ook liefde, geborgenheid en respect voor elkaar, dieren en mensen. Ik draag graag een steentje bij aan het verminderen van CO2 uitstoot en aan het verbeteren van ons (leef)milieu.
Maar bovenal is mijn missie jullie te helpen bij het vinden van een gezonde en aangename leef- en voedingswijze voor jezelf en je gezin nu of in de toekomst!

Lieve groeten,

Veronique